10/12/12




ΔΑΣ- ΟΤΑ Νομού Αχαΐας
(ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ)

Πρόταση για ψήφισμα εργαζομένων στην κοινή γενική συνέλευση Δήμου Πατρέων
Απαιτείται άμεση κλιμάκωση αγώνων με αιτήματα στόχους πάλης και  περιεχόμενο της απεργίας που να απαντά στην ένταση της επίθεσης και τα επιχειρήματα της  κυβέρνησης.  Που θα συσπειρώνει δυνάμεις και  ανοίγει δρόμους για αντεπίθεση:

Δεν αρκεί να φωνάζουμε όχι στις απολύσεις, όχι στα μέτρα . Στην εποχή μας απαιτείται η απεργία να μην εξαντληθεί στο αίτημα της απόρριψης των μέτρων.
 Με το πλαίσιο μας δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι τα μέτρα εξόντωσης μας τα παίρνει για το καλό μας και για το καλό της χώρας ενώ είναι μέτρα που ωφελούν μόνο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που είναι σε βαθιά κρίση για να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των πολυεθνικών και των επιχειρηματικών ομίλων, την επανεκκίνηση της οικονομίας που θέλει φθηνή εργατική δύναμη, εργαζόμενους σκλάβους.
Με το πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων απαντάμε στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και καλούμε σωματεία και την ομοσπονδία να κάνει το ίδιο.
Με το πλαίσιο αγώνα απαντάμε στην κυβέρνηση και τα συμφέροντα που υπηρετεί
          1. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που στο όνομα του παίρνονται τα μέτρα οδοστρωτήρας για μας, για το λαό, που καταστρέφουν την χώρα. Δεν υπάρχει επαχθές ή μη επαχθές, νόμιμο ή παράνομο. Δεν είναι των εργαζομένων,  είναι όλο της πλουτοκρατίας, αυτή να πληρώσει. Αγωνιζόμαστε για τη μονομερή  διαγραφή του.
          2 Συμμετέχουμε αγωνιζόμαστε και συντονιζόμαστε για κίνημα κι αγώνα για να καταργηθούν τώρα όλα τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα προγράμματα, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακές συμβάσεις.
          3. Απαιτούμε αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ. Είμαστε πεισμένοι ότι όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ , «άσπρη μέρα» ο λαός δεν πρόκειται να δούμε.
          4. Καμία θυσία για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν θα ματώσουμε άλλο για μια καλύτερη διακυβέρνηση - διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Χάος και χρεοκοπία για το λαό, είναι τα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας - τραπεζιτών και βιομηχάνων.
          5. Παλεύουμε για άλλο δρόμο  ανάπτυξης που θα εγγυάται   ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας . Είμαστε πεισμένοι ότι ο πλούτος της χώρας και η υψηλή παραγωγικότητα της εργασίας μπορούν να τον εξασφαλίσουν . Ο πλούτος να ανήκει, να τον διαχειρίζεται και  να τον κατέχει αυτός που τον παράγει δηλαδή  ο λαός και όχι τα παράσιτα.
          6. Κλιμάκωση του αγώνα με αυτό το περιεχόμενο που να σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας αγωνιστικής ανάτασης, την απαρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις απολύσεις κλπ.
         7. Κίνημα εργατικό και λαϊκό που θα αγωνίζεται  με αίσθημα αυτοθυσίας για να μην περάσουν τα μέτρα. Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς κυβέρνησης - πλουτοκρατίας.
         8.  Καμία απόλυση - κανένας απολυμένος . Απειθαρχία στους νόμους για την απόλυση . Κανονική καταβολή μισθών στους απολυμένους.  
Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός !
          Μ’ αυτό το περιεχόμενο και στη βάση αυτή προτείνουμε κλιμάκωση με αποφάσεις Γ.Σ. σε κάθε σωματείο, απεργίες, διαδηλώσεις και όλες τις μορφές που συμβάλλουν σε αυτό τον σκοπό.
Απευθύνουμε αυτήν την απόφαση και σε άλλα α΄βάθμια σωματεία, στην  Ομοσπονδία . Καλούμε  για συντονισμό, κοινή δράση και αγώνα μέχρι την τελική νίκη που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που ρημάζουν την ζωή μας παλεύοντας για άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό.
Άμεσα νέο συνέδριο για να αντιπροσωπευτούν όλες οι δυνάμεις και όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ χωρίς αποκλεισμούς.

«Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 10/12» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας