30/4/12


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Συνέδριο νοθείας, παρανομίας και περιφρόνησης της θέλησης
των εργαζομένων
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, σε όλη την εργατική τάξη τις μεθοδεύσεις των Συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ως πρακτικές επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
    Η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ με εισήγηση της λεγόμενης επιτροπής νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να διαγράψει όλους τους συνέδρους 23 Σωματείων επειδή τα Σωματεία αυτά έκαναν... το έγκλημα να δώσουν δικαίωμα ψήφου  στους συμβασιούχους !!
Τονίζουμε ότι στα εν λόγω Σωματεία οι Συμβασιούχοι ψήφισαν με αποφάσεις   Γενικών  Συνελεύσεων των Σωματείων ή με βάση το Καταστατικό τους.
Από την άλλη η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν απέκλεισε άλλα σωματεία, παρόλο που και σε αυτά είχαν ψηφίσει συμβασιούχοι στις εκλογές για την ανάδειξη των Συνέδρων. Η διαφορά ήταν ότι οι αντιπρόσωποι αυτοί ήταν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
    Την ίδια στιγμή η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ψήφους των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποφάσισε να δώσει κάλυψη στη  ΠΟΕ-ΟΤΑ λέγοντας πως είναι δικαίωμα της Ομοσπονδίας να ρυθμίζει τα του οίκου της. Έτσι η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ προχώρησαν σε ανοιχτό πραξικόπημα και νόθο Συνέδριο αποκλείοντας πάνω από 100 αντιπροσώπους από τα συγκεκριμένα Σωματεία.
    Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έμεινε εδώ. Αρνήθηκε να εγγράψει στη δύναμη της Ομοσπονδίας και Σωματεία που στο Καταστατικό τους αναφέρουν ότι δέχονται ως μέλη όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας (Ικαρία, Β. Εύβοια) όπως επίσης αρνήθηκε να εγγράψει και το κλαδικό Συνδικάτο Αθήνας στους ΟΤΑ.
    ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ  σε ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ πήραν αυτά τα μέτρα και οργάνωσαν ένα τέτοιο Συνέδριο που νοθεύει την ψήφο και την θέληση των εργαζομένων σε μια περίοδο όπου δυναμώνει η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, σε μια περίοδο όπου ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα, όπου έρχεται ο οδοστρωτήρας των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς της Τοπικής Διοίκησης και οι Επιχειρηματικοί Όμιλοι διεκδικούν το φιλέτο και απαιτούν συναίνεση και υποταγή.
Ο λόγος τώρα στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν οριστικά τις δυνάμεις που διασπούν και υπονομεύουν τους αγώνες μας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι Συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ ένα πράγμα ας γνωρίζουν καλά:
Καμιά νοθεία, κανένα  πραξικόπημα στο εργατικό κίνημα δεν έμεινε αναπάντητο.
30/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας