8/3/17

8 ΜΑΡΤΗ 2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες ,
 160 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από τον αγώνα εκατοντάδων εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη.  Σε αυτή τη απεργία του 1857, βρίσκεται το πραγματικό περιεχόμενο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.
 Οι εργάτριες βγήκαν στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ανθρώπινη ζωή με μείωση των ωρών εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και εξίσωση με εκείνους των ανδρών συναδέλφων τους, δουλειά με δικαιώματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή των βιομηχάνων, ρίχτηκαν με μανία πάνω στις εργάτριες κι έπνιξαν τη διαδήλωση στο αίμα. Το 1910, μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, στη Β΄ Διεθνή Συνδιάσκεψη Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη, καθιερώθηκε η 8η Μάρτη ως η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους!

 Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι άνεργες, όλες οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών καταλαβαίνουν πολύ καλά, ότι «ισότητα μπροστά στο νόμο δεν σημαίνει και ισότητα στη ζωή». Στο όνομα της «ισότητας των δύο φύλων», ξηλώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις των γυναικών που είχαν κερδηθεί με αγώνες και θυσίες χρόνων από το εργατικό κίνημα.
Η βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης- «θεσμών» - επιχειρηματικών ομίλων, χτυπά το σύνολο των εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, ανέργων, συνταξιούχων, ανδρών και γυναικών. Από κοντά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ανάγουν τη γυναικεία ανισοτιμία σε ζήτημα «ποσόστωσης», την αποκόπτουν από τη γενικότερη και συνολική ταξική εκμετάλλευση.

160 χρόνια μετά, το μήνυμα της 8ης Μάρτη παραμένει επίκαιρο!

Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι νέες, οι άνεργες, οι μετανάστριες με πίστη στη δύναμή μας, με πίστη στην ενότητα της εργατικής τάξης να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε την ολόπλευρη ικανοποίηση των ολοένα και διευρυνόμενων αναγκών μας, σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή η δική μας και των παιδιών μας.
Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την ανεργία, την απληρωσιά, την κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών που σχεδιάζουν. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και εμείς πρέπει να τον απολαμβάνουμε.
 Να ενώσουμε τις φωνές μας  με τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που διεξάγονται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να παλέψουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να τεθεί η προοπτική μιας κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις εξελισσόμενες σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων.

 Η πείρα και η παρακαταθήκη των πιο λαμπρών σελίδων στην ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, όπως αυτή που γράφτηκε στις 8 Μάρτη 1857 από τις υφάντρες της Νέας Υόρκης, «φωτίζουν» το δρόμο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
Πάτρα, 7-3-2017

4/3/17

Καμία απόλυση- επέκταση των συμβάσεων μέχρι 31-12-2017.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αντιπροσωπία του  Συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας και  οι  απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Αιγιαλείας συναντήθηκαν με την Δημοτική Αρχή του δήμου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις και να απαιτήσουν την υπογραφή της «αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων» έως το τέλος του 2017.
Η Δημοτική Αρχή κάνοντας δική της ερμηνεία του νόμου 4429/2016 δεν εφάρμοσε το συγκεκριμένο  νόμο εις βάρος των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι της αυτοδίκαιης παράτασης οι οποίοι μάλιστα προκειμένου να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην εργασία προχώρησαν σε κινητοποιήσεις αλλά και στην προσφυγή στην δικαιοσύνη.
Το Συνδικάτο ζήτησε από τον Δήμαρχο Κο  Παναγόπουλο, άμεσα να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου περί «αυτοδίκαιης παράτασης» και οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής να θεωρηθούν άκυρες, ανεξάρτητα της δικαστικής προσφυγής των  εργαζομένων . Η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας είναι αυτοδικαίως άκυρες.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα παζάρια με τους ¨θεσμούς¨ σχεδιάζουν τα επόμενα μνημόνια.  
Σχεδιάζουν την κατάργηση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας. Την κατάργηση της  μόνιμης και σταθερής δουλειάς με εργασιακά δικαιώματα. Μας θέλουν ως τα βαθιά γεράματα στη δουλειά με μισθούς πείνας. Σε αυτό το σκηνικό η πλειοψηφία των Δήμων, καθώς και ο Δήμος Αιγιαλείας υλοποιούν την πολιτική των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων σε τομείς όπως η καθαριότητα, το πράσινο κ.α.
Αφού πρώτα απογυμνώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές , τις παραδίνουν στους εργολάβους σαν ώριμο φρούτο , επιβάλλοντας παράλληλα νέα χαράτσια στα λαϊκά στρώματα των Δήμων.
Ο αγώνας των συμβασιουχων, αφορά όλους τους εργαζομενους! Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι δεν εχουν πλέον άλλα περιθώρια αναμονής ή υποχώρησης από το δικαίωμα στην εργασία.
-          Καμία απόλυση- επέκταση των συμβάσεων μέχρι 31-12-2017.  
-          Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
-           Καμια ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου.
Η Διοίκηση του Συνδικάτου

ΠΑΤΡΑ 3-3-2017

2/3/17

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ»

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφε /συναδελφισσα,
Το κλαδικο Συνδικατο ΟΤΑ Νομου Αχαΐας και η Επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων (8μηνα) στο Δημο Πατρεων, πραγματοποιησαν συναντηση με τον Αντιδημαρχο Διοικητικων Υπηρεσιων & Ανθρωπινου Δυναμικου την Παρασκευη 24 φλεβαρη, με θεμα την πληρωμή των εργαζομένων και την χορήγηση των Μ.Α.Π.
Ο Αντιδήμαρχος  Διονυσης Πλεσσας μας  ενημερωσε ότι, ολες οι καταστάσεις των εργαζομένων που πρεσεληφθησαν τον μηνα Ιανουαριο εχουν σταλεί στον ΟΑΕΔ και αναμενεται να γινει η πληρωμή των εργαζομένων στο επομενο επταήμερο.
Για την χορηγηση των Μεσων Ατομικης Προστασιας εχει προϋπολογιστεί από την Διοικηση του Δημου η προμηθεια των απαιτουμενων ειδων και εχει αρχίσει η διανομη τους από τους διευθυντες και προισταμενους στους εργαζόμενους. Αναμενονται το επομενο δεκαήμερο η παραλαβή των παπουτσιών (αρβύλα) για τις ειδικότητες που προβλέπεται από το νόμο.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
                                                                                                                        Πάτρα, 25-2-2017