7/6/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
·  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00π.μ.-15:00.
·  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ –ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ & ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!

Συνάδελφοισσες συναδελφοι,
 Το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, στην αυριανή Στάση Εργασίας, να ενώσουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Απαιτούμε να έχουμε νοσοκομεία και σχολεία πλήρως στελεχωμένα από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή.
ΝΑ  γίνει και δική μας υπόθεση, τα θέματα της υγείας και της παιδείας. Η κατάσταση το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Τα στοιχεία είναι καταιγιστικά μόνο το περσυνό χειμώνα εξ’ αιτίας της γρίπης και λόγο της έλλειψης προσωπικού 200 ασθενείς πέθαναν.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά στοιβαζόντουσαν στη κυριολεξία σε τριαντάρια τμήματα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής συγκυβέρνησης για 20.000 προσλήψεις στα σχολεία μετατρέπονται σε 10.000 απολύσεις.
Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε επιχειρήσεις που θα μετρούν κέρδη και ζημιές όπως θέλουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τα κόμματα του Ευρω μονόδρομου που ψηφίσαν όλα τα μνημόνια. Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε τα σχολεία, η εκπαίδευση των παιδιών μας να μετατραπεί σε σχολείο της αγοράς προσαρμοσμένο στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας μαζί με τα τσιράκια τους. Οι ανατροπές στο σύνολό τους εκφράζουν απαιτήσεις και ανάγκες του κεφαλαίου, υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η όποια ανάπτυξη και να έρθει θα είναι μακριά από τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες του λαού. Θα είναι μια ανάπτυξη προσαρμοσμένη με κριτήριο τη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, θα είναι μια ανάπτυξη πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα του λαού.
     Ας αφήσουν, λοιπόν, τα ψέματα, που τα έχει ξανακούσει ο λαός σε κάθε προηγούμενη φάση της διαπραγμάτευσης, ότι οι δανειστές και η εργοδοσία θέλουν σκληρά μέτρα και η κυβέρνηση δήθεν αντιστέκεται. Όλοι μαζί, επιτίθενται στους εργαζόμενους. Γι αυτό η κυβέρνηση έχει πάρει τα εύσημα απ' όλους (ΣΕΒ, ΕΕ, ΔΝΤ) για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που προωθεί. Αμφισβητούμε το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει τίποτα άλλο να μας προσφέρει πέρα από τη φτώχια και την εξαθλίωση για το λαό και αμύθητα πλούτη για τους βιομήχανος και τους εφοπλιστές. Ενισχύουμε το μέτωπο ενάντια στη κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο. Σήμερα η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.
Απαιτούμε:
     Δημόσια, δωρεάν υγεία  και παιδεία για όλο το λαό.
     Μαζικές προσλήψεις  μονίμου προσωπικού στα σχολεία και τα νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
     Καμιά   εμπορευματοποίηση της υγείας  και της παιδείας. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών.   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
Πάτρα ,07-06-2016