9/3/14

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΜΑΡΤΗ & ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλοι & όλες στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ 12 Μάρτη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους συμβασιούχους, 5μηνητες  να απεργήσουν  και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Μάρτη στις 10π.μ  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελλοπονήσου & Ιονίων Νήσων, μαζί με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ νομού  Αχαΐας, όταν συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ(αρχές Μάρτη).
Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Μπροστά στην επέλαση των βάρβαρων μέτρων που σαρώνουν τα δικαιώματα μας, που καταχτήθηκαν με κόπους θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη, μόνο μια δύναμη μπορεί να την ανακόψει. Είναι η δύναμη της εργατικής τάξης με τον ενωμένο ταξικό αγώνα. Έχουμε την δύναμη και πρέπει να την δείξουμε με την μαζική συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 12 Μάρτη και την μαζική απεργιακή συγκέντρωση.
Καμία απογοήτευση – κανένας εφησυχασμός!
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο που να μπορεί να αντιπαλέψει & να ανατρέψει την άθλια κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά. Οι ηγεσίες του έχουν τεράστιες ευθύνες που  όλο το προηγούμενο διάστημα με τις θεωρίες περί νεοφιλελεύθερης πολιτικής και μνημονίων συσκότιζαν το πρόβλημα, έκρυβαν τον εχθρό που δεν είναι άλλος από την φιλομονοπωλιακή πολιτική των κυβερνήσεων. Εφησύχαζαν τους εργαζόμενους και τους εγκλώβιζαν στην προοπτική των κυβερνητικών αλλαγών και καλλιεργούσαν την αποστράτευση από τους αγώνες. Με την τακτική τους οδηγούν το κίνημα από ήττα σε ήττα, οδηγούν τους εργαζόμενους σε απογοήτευση , ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί.
Μπορούμε όλα αυτά να τα αλλάξουμε.
Προϋπόθεση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες - με το σύστημα- ηγεσίες. Να απαιτήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να συνεδριάσουν τα Δ.Σ., να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις και  οργανωτικά μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας.
Να δείξουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός μας, που για τα συμφεροντά του τσακίζει την ζωή των εργαζομένων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι , οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, με τον μηχανισμό που έχουν στα χέρια τους, τα κόμματα της αστικής τάξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες του δημοσίου, καταδυναστεύουν την λαϊκή οικογένεια.
Η βελτίωση της ζωής μας είναι στα χέρια μας!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·                    Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
·                    Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
·                    Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.
·                    Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
·                    Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν Φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.
·                    Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

Να νεκρώσει το Δημόσιο!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΜΑΡΤΗ & ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ

10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ , ΣΤΙΣ 19-20 ΜΑΡΤΗ



ΠΑΤΡΑ 7-3-2014

7/3/14

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η Ε.Ε και η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ



ΚΑΛΕΣΜΑ
8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η  Ε.Ε και η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ  
Το Συνδικάτο Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας μαζί με τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας συνδιοργανώνει εκδήλωση   με αφορμή την επέτειο της 8ης του Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα στις εργαζόμενες, τις άνεργες γυναίκες, τις νέες γυναίκες να συμμετέχουν στην εκδήλωση  το Σάββατο 8 Μάρτη στις 6:30 μ.μ στην αίθουσα του Ε. Κ. Πάτρας.
Απευθύνουμε κάλεσμα στη γυναίκα της εργατιάς και του μόχθου, στη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της,  να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς,
Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν. Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, να οργανωθούν στα Σωματεία τους στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ,  να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους.
Καμία να μη συμφιλιωθεί με το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσει τις ανάγκες της στα ελάχιστα. Να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, ή χωρίς αυτά αν είναι κάτω των 30 χρονών, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχει δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά της, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά της, την οικογένειά της, την ίδια, να μην έχει δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, επίδομα τοκετού, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας, ανεξάρτητα αν είναι μισθωτή, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα ή άνεργη.
Ο μόνος δρόμος  σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική ή - λαϊκή αλληλεγγύη, πρώτα και κύρια από τις γυναίκες, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.
Δοκιμάσαμε την ΕΕ της «ευημερίας» και γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια που μας προσφέρει θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών, όπου χάριν της ισοτιμίας μας οδηγούν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων που έπλεκαν και πλέκουν τα εγκώμια της ΕΕ, εφαρμόζοντας γράμμα κατά γράμμα τις οδηγίες της, αλλά και όσων προσπαθούν να μας "παραμυθιάσουν" ότι μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή.
 Ζήσαμε τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που πρώτοι αυτοί υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών. Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης».
Όπως λέει και ο Μπρέχτ:
«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάνε θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν…».

 «Έξω από την ΕΕ. Ο  πλούτος στα χέρια του λαού.
Αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών.
 Πάτρα 7-3-14